Home
Keuzemenu
Foto's kijken
Huis Barnaart
Barnaart Wikipedia
Vereniging Hendrik de Kyser
 
 

Museumhuis Barnaart

 

opening

 

10-07-2021 start Museumhuis Barnaart

Hier de foto's en gebeurtenissen tijdens mijn vrijwilligers werk in dit ongelovelijke Museumhuis van de vereniging

Hendric de Keyser.

Kom binnen in dit stadspaleis met internationale allure. Al vanaf de bouw 200 jaar geleden is het huis een absolute blikvanger; imposante gevel en met veel grandeur ingericht: marmer,gouden lijsten, wandversieringen, etc.

Uniek in Nederland!

Bouwheer Willem philip Barnaart die bij zijn geboorte al de rijkste burger vanHaarlem was en dit paleis liet bouwen door de Amsterdamse stadsarchitect Abraham van der Hart, tussen 1804 en 1808.

Klapstuk is de Gouden Salon met de orginele wandbespanning, gordijnen en paars beklede en vergulde meubelen van 200 jaar oud.Als bezoeker krijg je een kijkje voor én achter de schermen; zo zie je de ontvanstvertrekken speciaal ontworpen voor belangrijke gasten maar ook de keuken, kelder, tuin en de geheime trappen van het personeel.

Zet al je zintuigen in; ga zitten aan de eettafel, leg een kaartje in de gouden Salon en speel een deuntje op de piano (afzet koortjes en vitrines kom je hier niet tegen, je mag het beleven).

Muzeumhuis Barnaart is een van de 13 huizen waar in je 500 jaar woongeschiedenis kunt ontdekken.

Het is een van de Museumhuizen van Hendrick de Keyser, het nationale goede doel voor beheer en behoud van monumenten; de gebouwen en hun interieurs.

Door deze Museumhuizen te bezoekken help je mee met het behouden hiervan. Spreekt het u echt aan, wordt dan lid van deze vereniging.

voor bezoek kan je het besten een tijdslot reserveren

https://tickets.museumhuizen.nl/new2/#/tickets/entrance-tickets